fredag 28 november 2008

Resejulkort

Lite bilder från en underbar resa till Borneo i oktober blev till ett julkort som skall skickas iväg till våra reskompisar. Mycket bilder på olika apor blev det. Dom är så fascinerande! Forskning visar att 96% av våra gener är gemensamma med orangutangernas. Inte undra på att man känner en viss samhörighet... Tyvärr är det också deras olycka. Många små söta babyorangutanger slutar som husdjur hos samvetslösa människor. Det var fantastiskt att se dom ansträngningar som görs på Borneo för att träna och återanpassa dessa unga orangutanger till ett fritt liv i regnskogen. Godingen uppe till vänster heter Sarko och är 4 år gammal. Han går ännu bara i "grundskolan" och har förmodligen ett par år kvar av träning.



3 kommentarer:

Muffin sa...

Hej! Tack för dina snälla ord inne hos mig, vad roligt att du tittade förbi! Kul att du startat en blogg också, jag var också lite tveksam i början men oj, vad kul och givande det är!
Massa fina saker har du gjort också, jag älskar alla ren-stämplar från Stämpelgården, de är underbara!
Kram o tack för titten!

marita blücher sa...

Hej Anette,
Tusen tack för din rara kommentar på min blogg och tack själva för en trevlig pratstund - ni är varmt välkomna åter ! En sån trevlig blogg du startat och vilka fina kort du gör.
Önskar dig en riktigt skön och avkopplande jul- och nyårshelg.
Kram/Marita

Unknown sa...

Hej hej visst är det så att du bor på Seglaregatan i LImhamn? Skriver julkort i sista minuten och hoppas att alla kommer till rätt adress... kram Mia